SANCHILI:

Varga Sándor vagyok, szakács, cukrász, chili imádó és hobby kertész. Kamaszkoromtól szeretem a csípős paprikát, amikor csak volt lehetőségem – és kedvem – fogyasztottam, hol többet, hol kevesebbet, még a fonott kalács mellé is… 🙂

Első körben baráti unszolásra 2015-ben ültettem az első magokat, mindenki kételkedett abban, hogy Egercsehiben beérhet a habanero… És igazuk lett! Korán jött a hideg idő, igaz ekkor még főként balkon ládás ültetéssel próbálkoztam. Az első sikertelen próbálkozás után, több év elteltével ismét chili paprika termesztésre adtam a fejem. Három évvel ezelőtt, alaposabban felkészülve és jelentős ismeretet összegyűjtve újra belevágtam. Több féle magot sikerült beszereznem – cayenne, habanero, etna – amiket próbáltam minél korábban elültetni. Saját káromon megtanultam tűzdelni, kiültetni, tápozni, locsolni…

Varga Sándor vagyok, szakács, cukrász, chili imádó és hobby kertész. Kamaszkoromtól szeretem a csípős paprikát, amikor csak volt lehetőségem – és kedvem – fogyasztottam, hol többet, hol kevesebbet, még a fonott kalács mellé is… 🙂

Első körben baráti unszolásra 2015-ben ültettem az első magokat, mindenki kételkedett abban, hogy Egercsehiben beérhet a habanero… És igazuk lett! Korán jött a hideg idő, igaz ekkor még főként balkon ládás ültetéssel próbálkoztam. Az első sikertelen próbálkozás után, több év elteltével ismét chili paprika termesztésre adtam a fejem. Három évvel ezelőtt, alaposabban felkészülve és jelentős ismeretet összegyűjtve újra belevágtam. Több féle magot sikerült beszereznem – cayenne, habanero, etna – amiket próbáltam minél korábban elültetni. Saját káromon megtanultam tűzdelni, kiültetni, tápozni, locsolni…

Kitartó munkám eredményeként – sokak csodálkozására – beértek az első paprikák. Innentől csak több és több fajta chili terem nálam, többek között trinidad scorpion, carolina reaper, aji charapita, Peter’s, naga morich, bhut jolokia…

Eleinte a családnak és a barátoknak kínáltam a megtermett paprikákat, majd a biztató visszajelzések alapján – vendéglátós múltamat és tapasztalatomat felhasználva – saját recepteket alkotva elkészítettem az első szószaimat is.

2021-től őstermelőként folytatom a chili termesztést, célom minél szélesebb körben megismertetni a paprikáimat és ezekből készült termékeimet, amelyek csak természetes alapanyagokból készülnek. Törekszem, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt, ezért a termékeim között megtalálhatóak az enyhén csípősek, ugyanakkor a bátrabbak kipróbálhatják az erősebbeket is, vagyis mindent, ami pikáns…!

"A CHILI ERŐ LEGYEN VELETEK!"

/Varga Sándor,

őstermelő/

Kitartó munkám eredményeként – sokak csodálkozására – beértek az első paprikák. Innentől csak több és több fajta chili terem nálam, többek között trinidad scorpion, carolina reaper, aji charapita, Peter’s, naga morich, bhut jolokia…

Eleinte a családnak és a barátoknak kínáltam a megtermett paprikákat, majd a biztató visszajelzések alapján – vendéglátós múltamat és tapasztalatomat felhasználva – saját recepteket alkotva elkészítettem az első szószaimat is.

2021-től őstermelőként folytatom a chili termesztést, célom minél szélesebb körben megismertetni a paprikáimat és ezekből készült termékeimet, amelyek csak természetes alapanyagokból készülnek. Törekszem, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt, ezért a termékeim között megtalálhatóak az enyhén csípősek, ugyanakkor a bátrabbak kipróbálhatják az erősebbeket is, vagyis mindent, ami pikáns…!

/Varga Sándor, őstermelő/

"A chili erő legyen veletek!"