SANCHILI:
Varga Sándor vagyok, szakács, cukrász, chili imádó és hobby kertész. Kamaszkoromtól szeretem a csípős paprikát, amikor csak volt lehetőségem – és kedvem – fogyasztottam, hol többet, hol kevesebbet, még a fonott kalács mellé is… 🙂
Első körben baráti unszolásra 2015-ben ültettem az első magokat, mindenki kételkedett abban, hogy Egercsehiben beérhet a habanero… És igazuk lett! Korán jött a hideg idő, igaz ekkor még főként balkon ládás ültetéssel próbálkoztam. Az első sikertelen próbálkozás után, több év elteltével ismét chili paprika termesztésre adtam a fejem. Három évvel ezelőtt, alaposabban felkészülve és jelentős ismeretet összegyűjtve újra belevágtam. Több féle magot sikerült beszereznem – cayenne, habanero, etna – amiket próbáltam minél korábban elültetni. Saját káromon megtanultam tűzdelni, kiültetni, tápozni, locsolni…